Дел Потро: Вярвам, че мога да съм №1, знам как да победя Джокович



15-02-2012 09:00 | Николай Драгиев

Днес Хуан Мартин дел Потро започва участието си на турнира ATP 500 в Ротердам срещу Микаел Лодра. Аржентинецът смята, че има потенциал да се бори затова да бъде номер 1 в света, но за целта трябва да направи значителен прогрес в представянето си.

"Още през 2010-а година имах шанса да подобря значително своята позиция в ранглистата. Тогава обаче имах проблеми с контузия и ми бе много тежко да гледам мачовете по телевизията. Гледах и си казвах: мога да съм там също," заяви Дел Потро.

"Надявам се, че един ден ще мога да се боря за номер 1 в света. Предстои ми много път. Ноле е абсолютният номер 1, но и Рафа е по-добър спрямо 2011. Трябва да подобря моето ниво значително. Ако играя още по-агресивно, както през 2009-а, мога да победя всеки.

"Само след загуби срещу най-добрите, може да научиш как да ги победиш. Знам как да играя срещу Джокович. Загубих от него на "Ролан Гарос", но след това спечелих за Купа "Дейвис", независимо че той се отказа. Ако съм на 100%, мисля и се надявам да стана по-добър от него," закани се Дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини