Стефан Цветков: Не търсим комерсиалното в сътрудничеството с Енен



15-02-2012 17:26 | Николай Драгиев

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков приветства в София една от най-успешните тенисистки изобщо в историята на играта - Жюстин Енен. Цветков е уверен, че партньорството между екипа на БФТ и този в академията 6thsenseacademy на Енен ще допринесе много за развитието на тениса в България.

Цветков уточни, че сътрудничеството ще бъде основополагащо най-вече при взимането на важни решения за кариерата на младите български тенисисти. Тогава екипът от Белгия и лично Енен ще дават своите препоръки.

"За нас е чест Жюстин Енен да бъде тук. Тя вече има впечатления от тенисистите ни. Оттук нататък планираме да имаме посещения в Брюксел на нашите водещи състезатели и треньори. Там ще финализираме нашите отношения. Идеята е академията на Жюстин Енен да бъде партньор на Българска федерация тенис," обясни Цветков.

"За нашите водещи тенисисти и треньори това трябва да бъде един източник на ресурс, на ноу-хау, на подкрепа. Не търсим комерсиалното, тя иска да помогне на младоците ни. Разбира се, ние ще се възползваме за нашите изявени тенисисти като подготовка. Те ще използват условията в Белгия, но ще се готвят главно в българския национален тенис център. Нейните треньори и тя самата ще ни бъдат от полза при взимането на решения за развитието на талантите ни за в бъдеще," допълни още той.

Цветков даде да се разбере, че няма точен брой на младите български таланти, които ще пътуват до Белгия.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини