Райън Харисън спря дебютанта Кутровски18-02-2012 01:39 | Николай Драгиев

Димитър Кутровски приключи участието си на турнира от категорията ATP 250 в Сан Хосе. Той допусна поражение 1:6, 4:6 от Райън Харисън (САЩ, №94). Така считаният за един от най-талантливите млади американски състезатели достигна до своя трети полуфинал в ATP турнири (винаги в САЩ).

Поражението на българина, който дебютира на толкова високо ниво, бе съвсем закономерно с оглед разликата в опита на двамата. Преди надпреварата в Сан Хосе Кутровски не бе достигал основна схема на подобен турнир. Димитър може само да извлече позитиви от представянето си и да търси още подобряване на някои компоненти и особено началния удар.

Американецът не срещна никакви затруднения в първия сет. Той сервираше много успешно, а в същото време наказваше не дотам убедителните начални удари на Кутровски. Харисън много бързо натрупа аванс в резултата и умело успяваше да провокира голям брой грешки в играта на Дими. Американецът спечели 27 от 36 точки в първия сет за 6:1 в своя полза. И нямаше как да е иначе, след като Кутровски вкара 35% първи сервис и спечели 1 точка на собствено подаване.

Във втория сет Кутровски вкарваше над 70% първи сервис и ефекта от това бързо се видя. Той успя да пробие на старта и дори поведе с 2:0. В този възлов момент той позволи на Харисън да върне бързо пробива, което спря и поредните геймове в негова полза. Кутровски все пак поведе с 4:3 в своя полза след стабилна игра. Той бе на 2 точки от 5:3 в своя полза, но Харисън повиши нивото си на игра и спечели следващите 3 гейма - 6:4.

В полуфиналите може да се получи наистина любопитен сблъсък, тъй като в другия четвъртфинал от тази част на схемата ще се срещнат Кевин Андерсън и Милош Раонич.

Иначе Димитър Кутровски напуска Сан Хосе с 57 точки за световната ранглиста, което ще го отведе на рекордно място за него в топ 400.
Коментари
Други новини