Федерер: Ще играя още между 3 и 6 години (ВИДЕО)



20-02-2012 17:27 | Николай Драгиев

Роджър Федерер разкри, че наскоро се е срещнал с футболната легенда Марко ван Бастен. Холандецът му е препоръчал да играе до момента, в който има физически сили и да не бърза да прекратява кариерата си.

Самият Ван Бастен имаше нещастието да прекрати своята кариера доста млад заради травми.

В тази връзка Федерер призна, след като спечели турнира в Ротердам вчера, че обмисля да играе още между 3 и 6 години. Това означава, че той си е поставил за цел участие в поне още един Олимпийски цикъл.

"Не мога да повярвам колко титли вече имам. Успях по страхотен начин да се настроя за Ротердам след тежкия уикенд за Купа "Дейвис". Щастлив съм как се промениха нещата," обясни Федерер.

Със своите 71 титли той може да мисли вече за постижението на Джон МакЕнроу от 77 трофея в кариерата си. Лидер по този показател е Джими Конърс със 109.

"Мачът с Давиденко бе от гигантско значение, погледнато от позицията на времето. Знаех до последно че имам шанс и всичко се разви перфектно.

"Надявам се да задържа тази си форма за следващите турнири в Дубай, Индиан Уелс и Маями," обясни още Федерер.

От своя страна швейцарецът припомни на своята пресконференция, че Андре Агаси е играл до 36-годишна възраст и това не трябва да бъде приемано като изненада.

"За мен бе страхотно да се срещна с Йохан Кройф и Марко ван Бастен. Марко ме попита още колко ще играя, тъй като той се наложи да се откаже на 28. Беше чудесно да прекарам известно време с него," обясни Федерер.

"Агаси игра до 36, така че се надявам и пред мен да има между 3 и 5-6 години на корта. Това е моят отговор, ще видим какво ще се случи. Марко ми каза да играя до последно. Съгласен съм с него - ако имам шанса, трябва да играя максимално дълго," разкри още 16-кратният шампион в турнири от Големия шлем.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини