Радванска без загуба през 2012 извън мачовете с Азаренка



25-02-2012 01:09 | Николай Драгиев

Агниешка Радванска ще опита да спечели четвъртата си титла от категорията WTA Premier в днешния финал на силния турнир в Дубай. Досега тя има отлични показатели в мачове за титла - 7 победи и 2 загуби.

С играта си през 2012-а Радванска показва, че се намира в най-добрия период от своята кариера и затвърждава прекрасните впечатления, които остави през миналия сезон.

"Миналата година започнах да играя много добър тенис от лятото. Изиграх доста добри мачове срещу топ играчи. Освен това за първи път завърших като номер 8 в света. Страхотно е да продължа да играя толкова добър тенис," обясни Ага.

Любопитно е, че тя има 14 победи и 3 загуби през 2012-а. Тези 3 загуби обаче са от само една състезателка - Виктория Азаренка - в Сидни, Мелбърн и Доха.

За Радванска титла ще бъде и с цената на дебют в топ 5. Нейната съперница във финала Юлия Гьоргес пък може да се придвижи до рекордното за нея 15-о място, също при триумф.

Интересното е, че Радванска победи на Australian Open Гьоргес с 6:1, 6:1 за 54 минути игра.

"Тя му унищожи в Австралия. Не бях готова за този мач. Пропуснах всичко възможно. Предстои нов мач, всичко почва от нулата. Ще бъде предизвикателство за мен. Когато играеш финал, излизаш и трябва да си готов да дадеш всичко от себе си на корта," коментира Юлия Гьоргес.

Финалната среща в Дубай е от 17,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини