Агниешка Радванска взе титлата в Дубай, №2 e през 2012



25-02-2012 19:35 | Станко Димов

Агниешка Радванска спечели осмата си титла в кариерата, след като победи със 7:5, 6:4 Юлия Гьоргес на финала на силния турнир в Дубай.

В петък Гьоргес изигра страхотен мач при победата над бившата №1 в света Каролина Вожняцки, но днес не успя да повтори успеха, когато срещу нея се изправи петата в схемата Радванска.

За жалост на германката тя бе доста колеблива от играта от основната линия и въпреки няколко впечатляващи форхенди върху линията, топката често излизаше в аут.

„През седмицата Юлия игра страхотен тенис, затова днес трябваше да играя на ръба на възможностите си, за да я победя. Мислех точка за точка, а на моменти не беше никак лесно. Опитах се да се концентрирам изцяло върху играта си и се радвам, че успях да приключа двубоя в моя полза”, коментира щастливата шампионка.

„В такива двубои е лесно да се изнервиш, затова ми доста трудно да държа емоциите си прикрити”, каза още полякинята, която от понеделник ще бъде №5 в ранглистата на WTA.

Трофеят бе пети за Агниешка в категорията WTA Premier.

Повече от интересно е, че полякинята е побеждавана само от една състезателка през 2012 - световната номер 1 Виктория Азаренка, при това на три пъти.

Така на практика Радванска ще излезе на второ място в ранглистата само през 2012-а година, изпреварвайки от понеделник Мария Шарапова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини