Надал: Джокович е най-добрият, но не е непобедим



27-02-2012 20:07 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал определи Новак Джокович като най-добрия играч на планетата, но в същото време смята, че сърбинът "винаги може да бъде победен".

В дълго интервю за испанската телевизия TVE Надал разисква куп теми включително дискусиите около допинга в спорта, предстоящите Олимпийски игри и отношенията си с френската публика.

Коментирайки поредицата загуби от Новак Джокович, включително във финала на Australian Open 2012, Надал обяснява: "Той е най-добрият в момента, но винаги може да бъде победен."

Рафа отчита, че се чувства "добре приет" от публиката на "Ролан Гарос", където има 6 титли. Повод за този коментар са поредицата противоречиви скечове във френския канал Canal+ с испанеца.

"Моето усещане е, че много харесван във Франция, дори публиката на "Ролан Гарос" ме подкрепя до последно. Карикатурите са минало и са забравени. Беше им дадена твърде голяма публичност.

"Допингът е глобален проблем. Винаги ще има хора, които ще мамят. Искам чист спорт, но не харесвам сегашната система, нечестна е," обяснява Рафа, вероятно визирайки възможността на допинг-ченгетата да проверяват състезателите по всяко време на денонощието.

Надал признава, че вероятно допинг се употребява във всяка една страна, но според него е невъзможно топ атлетите да ползват стимуланти, тъй като са проверявани непрекъснато.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини