Колебливо завръщане на Мъри, Цонга се справи с „устатия” Бадгатис



28-02-2012 17:25 | Станко Димов

Анди Мъри се завърна на корта с победа. Британецът, който е поставен под №3 в основната схема, се наложи с 6:3, 4:6, 6:4 над Михаел Берер (Германия, №116) в среща от първи кръг на турнира в Дубай (АТР 500).

Двубоят между двамата продължи повече от два часа и ясно показа, че Мъри далеч не е в оптимална форма. Това е до голяма степен нормално, след като шотландецът не беше играл от полуфиналите на Australian Open.

След като си размениха по два сета, Мъри проби с 11-ия пробив в срещата поведе с 5:4 в заключителната трета част, след което подсигури победата си.

Във втори кръг световният №4 ще срещне още един състезател, преминал през квалификациите. Става въпрос за швейцареца Марко Киудинели, който малко очаквано се справи с Николай Давиденко.

В един от най-очакваните двубои от първи кръг, Жо-Вилфред Цонга се справи със 7:6 (2), 6:4 над Маркос Багдатис. Въпреки загубата ексцентричният кипърец имаше своите шансове, но във важните моменти не успя да наложи волята си.

Иначе срещата бе проведена по отличен начин от Цонга. След като спечели тайбрека на първия сет, французинът осъществи ранен пробив във втория сет, който съумя да съхрани до края на срещата.

Любопитното е, че преди началото на турнира Багдатис смело сподели, че световният №1 Новак Джокович ще претърпи загуба в Дубай и дори се постави сред един от тези, които могат да го свалят на земята.

Във втори кръг Цонга ще се изправи срещу Лукаш Росол (Чехия). В трети кръг пък най-вероятен съперник на Цонга ще бъде Хуан Мартин Дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини