Рафаел Надал губи битката с данъчните в Испания



28-02-2012 21:55 | Николай Драгиев

Изглежда Рафаел Надал е изгубил битката с данъчните в Испания. Тенисистът бе принуден да премести своите фирми, регистрирани в баски регион, отново на Балеарските острови, където живее.

Счита се, че Надал е спестил милиони като се е възползвал от провинция, в която има специални данъчни такси от едва 1%. В останалата част на Испания корпоративният данък е 30%.

Между 2005 и 2011, три от компаниите притежавани от Надал са имали приходи от 56 милиона евро. Те са били регистрирани в Сан Себастиан, а не в родния на Рафа Манакор, който се намира на Балеарските острови.

"Това е личен проблем. Няма да разкрием колко данъци е платил той," заяви говорителят на Надал.

Според източници на "Ел Паис" разследването на бизнеса на Надал е част от по-мащабна акция срещу стотици компании, които са се регистрирали в баския регион именно с цел да се възползват от безпрецедентно ниските ставки. Бизнесът на компаниите на Надал се вписва именно в този профил.

"Законът е много ясен: централата на компаниите трябва да се намира на същото място, където се извършва дейността на фирмата," допълва източникът на "Ел Паис".

"Рафаел Надал е изкарал честно своите пари, но е бил в Сан Себастиан само в един случай - когато е трябвало да получи своя дял. Той е получил грешен съвет, тъй като неговите фирми никога не са осъществявали дейност на това място."

Още по темата:
Надал отрече да не си е плащал данъците




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини