Лендъл увери: Този път няма да има срив в играта на Мъри



29-02-2012 09:01 | Станко Димов

Играта на Анди Мъри няма да претърпи срив след Australian Open, категоричен е наставникът на световния №4 Иван Лендъл. Както е известно в последните две години (2010, 2011), Мъри достигаше до финал в Мелбърн Парк, след което в продължение на 2-3 месеца бележеше значим спад в представянето си на корта.

Особено драматично бе положението за шотландеца миналия сезон, когато след загубата от Джокович в Австралия допусна 3 поражения поред в първи кръг, при това без да спечели сет.

„Не виждам никакви остатъчни ефекти от Australian Open, освен положителни”, увери Лендъл.

„Не съм очаквал Анди да рони сълзи след загубата от Джокович. Това, което трябва да забележите е начинът, по който той загуби – той показа смелост, бори се докрай. Нямаше нищо общо с онзи Мъри от 2011, който трудно уцелваше корта (във финала срещу Джокович)”, коментира Лендъл.

„Когато играеш добре, но въпреки това загубиш няма какво да направиш. Ако дадеш всичко от себе си, бориш се като луд за всяка една точка и накрая не си победил, просто отиваш при съперника, стискаш му ръката и му пожелаваш успех в следващия кръг. Тогава може да напуснеш корта спокоен”, каза още Лендъл.

Въпреки, че работят заедно само от няколко седмици, Лендъл изрази задоволство от постигнатото с Мъри. „Работата с Анди е точно това, което очаквах, даже по-добре. Той полага изключително големи усилия, възприема нещата много по-бързо, отколкото съм очаквал, с което приятно ме изненада”, коментира Лендъл.

Иначе във вторник Мъри излезе на корта за първи път от въпросната загуба от Новак Джокович на полуфиналите на Australian Open. Британецът показа колеблива игра, но се наложи над Михаел Берер с 6:3, 4:6, 6:4 в среща от първия кръг в Дубай.

Днес Мъри отново е на корта, като ще има за опонент Марко Киудинели (Швейцария).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини