Наказаха Шарапова за 2 години



08-06-2016 18:00 | Станко Димов

Мария Шарапова няма да играе тенис в следващите 2 години, съобщиха от ITF. Припомняме, че в началото на месец март рускинята свика извънредна пресконференция в Лос Анжелис, на която обяви, че е употребявала забраненото от 1-и януари вещество мелдоний.

В последствие правата на тенисистката бяха спрени до изясняване на ситуацията. Три месеца по-късно от ITF обявиха, че санкцията на Шарапова е за срок от 2 години, като влиза в сила от януари 2016-а. Това означава, че рускинята ще може да се завърне на корта най-рано през януари 2018-а година.

От ITF обявиха също, че точките, които Шарапова спечели на Откритото първенство на Австралия ще бъдат анулирани. Освен това рускинята ще трябва да върне и сумата, която заработи в Мелбърн (четвъртфинал).

"Независим трибунал постанови, че Мария Шарапова е нарушила антидопинговите правила и като резултат отменя нейните резултати и й налага наказание спиране на състезателните правил в срок от 2 години, започващ от 26 януари 2016", се казва в съобщението на официалния сайт на ITF.

Минутки след решението на ITF, Мария Шарапова написа в профила си във Фейсбук, че не може да приеме наказанието и моментално ще обжалва. Рускинята изтъква, че не е нарушила умишлено анти-допинговите правила и не заслужава подобна тежка санкция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини