Давид Ферер приключи с победа в Лондон



11-11-2012 12:21 | Мара Калчева

Петата ракета в света Давид Ферер (Испания) приключи участието си във финалния "Мастърс" на АТР в Лондон с победа над Янко Типсаревич (Сърбия) с 4:6, 6:3, 6:1 и трето място в група В.

На полуфинал от неговата група се класираха Роджър Федерер (Швейцария), който ще играе с Анди Мъри (Великобритания), и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина), който ще срещне Новак Джокович (Сърбия).


С тази победа 30-годишният Ферер записа четвърти успех над Типсаревич в мачовете помежду им, като сърбинът има само един. 


„Започнах лошо мача и знаех, че нямам шансове за влизане в полуфинал. Във втория сет подобрих играта си и се добрах до победа. За точковия актив това беше много важно”, каза испанецът, цитиран от официалния сайт на АТР.


„Много исках да спечеля. Чувствах се добре, което можеше да се забележи по играта ми в първия сет. Но в хода на срещата постепенно загубих сили и изпусках разиграванията, които леко вземах в началото на двубоя. Почнах да греша и на сервис. Давид се възползва от този шанс.


Като цяло съм доволен от сезона и играта, която демонстрирах през 2012 г. Съвсем малко срещи изгубих от тенисисти, които не са в Топ 20 на света. Стараех се да завърша сезона в десетката на най-добрите в света и се гордея, че втора година поред успявам”, каза Янко Типсаревич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини