Шампионът Федерер с прекрасен старт



24-06-2013 16:27

Шампионът Роджър Федерер започна участието си на тазгодишния Уимбълдън с убедителна победа. В първи кръг той надигра с 6:3, 6:2, 6:0 Виктор Ханеску (№48) за едва 69 минути игра и така вече има 41 поредни победи в първи кръг на турнирите от Големия шлем.

Федерер нагледно демонстрира високата си класа и огромният опит при игра на трева и не остави никакви шансове на двуметровия румънец. Интересно е да се отбележи, че бившият номер 1 реализира 32 печеливши удари при само 6 непредизвикани грешки.

"Много съм щастлив. Не знам колко по-добре мога да играя," коментира Федерер, който спечели първата си титла в Лондон преди 10 години, а през този сезон търси рекорден осми трофей в Лондон общо.

„За мен беше истинска чест и удоволствие отново да изляза на Централния корт. Турнирът в Хале дойде в най-точния момент за мен. През цялата ми кариера съм градил програмата си така, че да бъда в най-добра форма точно за Уимбълдън. Мисля, че и тази година е така. Нямам представа докъде мога да стигна в турнира, но определено съм доволен от първия си двубой”, допълни той.

Това е шеста победа на Федерер от шест мача с Ханеску, но първа при игра на трева. За тези шест двубоя той е изгубил едва един сет от него.

Следващият съперник на Федерер ще бъде Серхий Стаховски (№116). Украинецът победи Роджерио Дутра Силва с 6:4, 6:0, 6:4.

Досега Федерер и Стаховски са играли веднъж. През 2011-а Федерер печели в Дубай в два сета на четвъртфинал.

ОСНОВНАТА СХЕМА НА УИМБЪЛДЪН!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини