Маестрото е на финал след нова лекция



15-03-2014 22:13 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер е първият финалист на първия за сезона „Мастърс 1000” турнир – този в Индиън Уелс. Швейцарецът показа страхотен тенис и надви с категоричното 6:3, 6:1 най-добрия украинец – Александър Долгополов в мач, който продължи малко повече от час.

Победата класира Федерер на втори пореден финал (спечели титлата в Дубай преди няколко седмици), а там негов съперник ще бъде Новак Джокович. В неделя Федерер ще преследва своята 5-а титла от турнира.

За последно той триумфира в Индиън Уелс през 2012-а, когато на финала победи Иснър. Любопитното е, че тогава гигантът от САЩ бе надвил именно Новак Джокович на полуфиналите. Страхотната форма на Федерер се затвърждава и от факта, че той достигна до финал в надпреварата без да загуби сет!

Роджър Федерер си осигури успеха в първия сет благодарение на един пробив, осъществен в осмия гейм за преднина 5:3. След това, със сервис на своя страна, швейцарецът с лекота си подпечата преднината в резултата – 6:3 след едва 29 минути игра.

Серията на ФедЕкспрес продължи и той започна втория сет с пробив, който в последствие бе затвърден за 2:0. Само в рамките на тези два начални гейма швейцарецът даде на съперника си 1 точка! Впечатляващ игра на Федерер и доста грешки от ракетата на Долгополов.

В петия гейм, който продължи 7-8 минути, Федерер осъществи втори пробив и поведе с 4:1, с което на практика предреши изхода на срещата. До края швейцарецът не трепна и подпечата мястото си на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини