Шарапова: Не е приятно да загубиш, особено на Уимбълдън



10-07-2015 11:46 | Станко Димов

Имаше битка, особено във втория сет, но накрая отново Серина Уилямс вдигна победоносно ръце, побеждавайки за 17-ти последователен път Мария Шарапова. Американката се наложи с 6:2, 6:4 и се класира за финал на Уимбълдън 2015.

След срещата Шарапова обясни какво й е попречило най-много да се справи с Уилямс.

„През целия двубой така и не стигнах до точка за пробив. Дори не бях близо, а така е много трудно. Нейният начален удар е сред най-големите й оръжия. Това е и една от причините тя да се намира на мястото, което заема в момента в ранглистата. В моментите, в които има затруднения, тя може да разчита на началния си удар. Когато пък е напред в резултата за нея става още по-лесно. Точно такъв беше и случаят днес”, коментира рускинята.

„Мисля, че в едно от нещата, в които Серина е най-добра е способността да сменя позицията си в разиграването. С един удар тя може да стане от отбраняваща се в атакуваща. А аз не бях в състояние да направя същото”.
„Не мисля, че тя има някаква тайна в добрата си игра срещу мен и другите елитни състезателки. Просто тя е наясно, че срещу най-добрите трябва да показва най-доброто о т себе си. Това прави, когато се изправи срещу мен, срещу Азаренка и срещу която и да е. Впрочем това е нещо, което аз не мога да направя срещу нея”.

С достигането си до полуфиналите на Уимбълдън, Шарапова ще се завърне като №2 в ранглистата, както и в годишната класация „Пътят към Сингапур”, където ще се проведе финалният турнир на 8-те най-добри през сезона. 
„Никога не е приятно да напуснеш турнир със загуба, особено на Уимбълдън, но ако погледнем в перспектива представянето ми беше добре. Преди няколко седмици нямах никаква идея в каква форма съм и какво мога да постигна. Разбира се, че съм разочарована. Във всеки един турнир, в който участва, отивам с нагласата да стана шампион. Знам, че имам необходимото ниво, за да го направя”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини