Джокович се отказа и прати Бердих на полуфинал



12-07-2017 20:10 | Николай Драганов

Томаш Бердих се класира за финалната четворка в тазгодишното издание на Уимбълдън, след като при резултат 7:6(2), 2:0 в негова полза съперникът му на четвъртфиналите Новак Джокович се отказа заради контузия в рамото.

 

Сърбинът се оплака от болки в рамото още след мача с Адриан Манарино, който сърбинът имаше нещастието да изиграе вчера. Времето за възстановяване изглежда не се оказа достатъчно и проблемите на Ноле не бяха отшумели, което му коства отпадането.

 

Така Джокович загуби шанса си да измести от първото място в ранглистата Анди Мъри още през следващата седмица. Това щеше да бъде възможно, ако Ноле спечели титлата, тъй като днес британецът отстъпи на Сам Куери в своя двубой от четвъртфиналите.

 

Томаш Бердих пък записа едва трета победа над Джокович от 28 мача помежду им, но и втори успех на Уимбълдън след победата си през 2010 година. Това е трети мач помежду им, който завършва с отказване на един от двамата тенисисти, като в досегашните два случая победата бе за Джокович. 

 

В битка за място на финал Бердих ще срещне Роджър Федерер, който се справи с 3:0 сета с Милош Раонич. Другият полуфинал противопоставя Сам Куери и Марин Чилич, които отстраниха съответно Анди Мъри и Жил Мюлер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини