Мъри с втори финал за сезона след лекция над Родик



11-06-2011 16:36 | Станко Димов

Анди Мъри е първият финалист на турнира Queen’s Club. Шотландецът изнесе един от най-добрите си двубои за сезона, побеждавайки с 6:3, 6:1 четирикратния шампион Анди Родик. Очакванията за напрегнат двубой по никакъв начин не се оправдаха, а местният фаворит спечели мача за скромните 59 минути игра.

 

И в двата сета световният номер 4 започваше с пробив, а Родик успя да се задържи в играта само в първата част. Почти нищо в играта на американеца не се получаваше – от началния удар до излизанията на мрежата, които в днешния двубой се оказаха пагубни.

 

На противоположния полюс пък бе играта на Мъри – 13 аса, нито един шанс за пробив на подаването, отлична игра от основната линия и най-вече брутални ретури, които на моменти отчайваха Родик.


Двубоят между двамата бе общо десети, а Мъри записа седма победа (2:2 на трева). „Днес е от тези дни, в които всички в играта ми се получава. Наистина се представих на високо ниво срещу съперник, който е от Топ ниво”, сподели щастливият Мъри, който ще има шанс да спечели за втори път турнира (след 2009-та година). Финалът е втори за Анди Мъри след Australian Open в края на януари.


В спора за титлата Мъри ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга, който надви също в два сета приятната изненада Джеймс Уорд - 6:3, 7:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини