Надал: Това не е най-тежката ми загуба (видео)



03-07-2011 22:36 | Николай Драгиев

Рафаел Надал отчете, че поражението му от Новак Джокович във финала на Уимбълдън не е най-тежката загуба в неговата кариера. Испанецът предупреди, че невероятната форма на Джокович няма да трае вечно и той ще опита отново да се върне като номер 1 в света.

"Загубих, защото играх срещу най-добрия играч в момента, най-добрият играч в света от утре," заяви Надал, който има на върха 102 седмици - с една повече от Андре Агаси.

"Нормално е, когато играеш срещу такъв съперник, да загубиш. Това се случи вече няколко пъти. Моят опит ми показва, че това ниво на игра не трае вечно. Дори и аз през миналата година спечелих три турнира от "Големия Шлем", но това не може да продължава вечно," анализира Надал.

"Ще чакам своя шанс и ще се боря през цялото време. Ще чакам своя момент, когато да го победя. Последните ни пет срещи не бяха в моя полза, така че ще очаквам следващия ни мач. Това е спортът."

Надал призна, че Джокович е влязъл под кожата и пораженията от сърбина му се отразяват на увереността. Рафа допълни, че във важните точки не е можел да покаже най-доброто от играта си тъкмо заради това.

"За да печелиш най-трудните мачове, трябва да си на топ ниво във важните моменти. Няколко разигравания могат да променят мач. Днес не успях. Загубите оказват влияние върху мен. Знам го и аз, знае го и той. Сега трябва да се справя с това."

От своя страна Надал ще опита да промени ситуацията. "Моят стил не го притеснява особено. Затова трябва да намеря решения, с които да го затрудня. След 5 загуби от него е много сложно за мен в психологически план."

"Сега имам нужда да си почина. Имам нужда и да се отърся от напрежението. Когато почувствам, че съм отпочинал физически и психически, тогава ще започна да тренирам отново," допълни Надал.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини