Маша разочарована от загубата, но щастлива че е здрава



01-04-2012 12:31 | Николай Драгиев

Мария Шарапова отчете, че е разочарована, след като загуби 4-и финал на силния турнир в Маями. Рускинята игра снощи общо 40-и WTA финал, но записа и 16-а загуба в тези сблъсъци, този път от Агниешка Радванска.

Рускинята обаче намери и позитиви в представянето си - добрите 5 мача по пътя към финала и това, че вече е напълно възстановена от контузията в рамото, която бе на път да я извади от тениса.

"Финалът е най-трудният мач за печелене. Тя игра изключително добре днес, беше много постоянна - караше ме да правя допълнителен удар, а аз правех допълнителна грешка. От своя страна тя не направи много грешки. Имах своите шансове, но не се възползвах," обобщи Мария.

Рускинята призна, че няма обяснение защо не е успявала да се справи с вторите сервиси на Радванска, които са били със скорост малко над 100 км в час. "Щом не можеш да печелиш тези точки, значи бъркаш в нещо."

Шарапова отчете и радостната новина - рамото й е в добро състояние.

"Рамото ми е много добре. Наистина съм щастлива, че преодолях тази контузия. Отне ми много време да направя нужните промени. Беше много трудно да се справя. Но като цяло съм щастлива от състоянието на рамото," обясни Маша.

"Бих била много щастлива да бях спечелила последните 2 турнира (в които играх финали), но все пак съм доволна, че играх всичките шест мача и в двата."

Оттук нататък Шарапова коментира, че ще се съсредоточи върху изявите си на клей. През миналата година тя демонстрира сериозен прогрес при играта на тази настилка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини