Цветана Пиронкова излиза на седми полуфинал



03-11-2012 13:46 | Станко Димов

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова излиза днес на седмия си полуфинал в турнири на WTA или Големия шлем.

От 16:50 часа в зала „Арена Армеец” пловдивчанката се изправя срещу 11-ата в света бивша водачка в ранглистата Каролина Вожняцки в опит да се класира на финала на Qatar Airways Tournament of Champions

Пиронкова записа първия си полуфинал при своя дебют в турнир на Асоциацията през май 2005 година. Тогава тя тръгна от квалификациите в Истанбул и записа пет последователни победи. Цвети беше спряна от Винъс Уилямс в подножието на финала.

Същата година българката достигна и втория си полуфинал в Палермо. През 2006 и 2007 година тя се класира на тази фаза на турнира в Стокхолм. През 2008-а за втори път в кариерата си стигна до последните четири в Истанбул.

Най-паметният полуфинал за Пиронкова и цяла България беше този през 2010 година на Уимбълдън. Тогава тя преодоля последователно Анна Лапушченкова, Вера Душевина, Регина Куликова, Марион Бартоли и Винъс Уилямс, преди да отстъпи в три сета на Вера Звонарьова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини