Шоу с две лица за Федерер пред погледа на Надал (+ видео)



30-03-2010 01:42 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира за четвърти кръг в Маями. Швейцарецът надви за 90 минути игра французина Флорен Сера със 7:6(2), 7:6(3) при доста силен вятър. Играта на световния номер 1 бе на приливи и отливи - куп гениални отигравания, но и много непредизвикани грешки. Все пак зрителите на Sony Ericsson Open видяха всичко в арсенала на легендата - убийствени минаващи удари от всякакви позиции, къси топки и всевъзможни технични отигравания.

 

Самата срещата бе наблюдавана от редица звезди. На трибуните място бе заел Рафаел Надал, който веднага прикова вниманието. Каролин Вожняцки също се наслаждаваше на гениалните удари на Роджър, а освен всичко известният модел Ким Кардашян бе заела място близо до корта.

 

И двата сета се развиха напълно идентично. Федерер взимаше нещата под контрол, бързо повеждаше в резултата, но след това допускаше невероятен спад, който даваше шанс на Сера да стигне до тайбрек. Там разбира се нямаше какво да го спаси. Въпреки всичко статистиката отчита някои тревожни сигнали за швейцареца. Той допусна цели 29 непредизвикани грешки и срещу друг опонент ще има доста проблеми с подобен показател.

 

 

Роджър поведе с 5:2 в първия сет и сякаш спря да играе. В този момент Сера започна да прави мощни форхенди, а ретурът му бе блестящ, което му позволи да изравни резултата. При 5:4 Федерер изтърва и два сетбола при подаване на французина. В тайбрека всичко си дойде на мястото, като ФедЕкспрес отново вдигна нивото и закова няколко блестящи удари по линиите.

 

Роджър реши да не се задържа дълго на корта. Той дръпна с 4:1 във втората част, но пак последва необясним срив. Сера също демонстрира някои добри комбинации, особено от форхенд и те му донесоха нов паритет. Всичко трябваше да се реши в тайбрек, но интрига нямаше и Федерер заслужено продължава в следващата фаза.

 

 

 

"Когато печелиш, винаги се получава така, че не обръщаш внимание толкова на лошите моменти в играта ти. В момента и аз се съсредоточавам върху факта, че спечелих, а не толкова върху играта си. Очевидно е, че трябва да играя по-добре. Особено внимателен трябва да бъда при приключването на мачовете си. Така трябваше да бъде с Багдатис, а днес и срещу Сера, който е опасен съперник," анализира Федерер.

 

"Маями е труден за печелене. Времето е хубаво, градът предлага много възможности. Безспорно това е един от любимите ми градове. Като по-млад се разсейвах по много забавления, които предлага, но сега съм по-улегнал. Ясно е, че условията тук са доста по-различни от тези на US Open," обясни още той.

 

 

В следващия кръг Роджър ще се изправи срещу Томаш Бердих, който нямаше проблеми с аржентинеца Орасио Зебайос.

 

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини