ВИДЕО: Титла №29 за Шарапова след триумф в Щутгарт



28-04-2013 16:39 | The Tennis Space

Световната №2 Мария Шарапова се наложи с 6:4, 6:3 над Ли На и спечели втора поредна титла от силния турнир на червени кортове в Щутгарт. Това е общо 29-та титла за рускинята в кариерата и втора през този сезон след успеха й над Каролина Вожняцки в Индиан Уелс.

 

Маша записа девета победа над своята китайска опонентка, която е успявала да я надиграе в пет случая. Благодарение на днешния си успех, Шарапова успя да вземе частичен реванш за поражението си от Ли На на полуфинала на тазгодишния Australian Open, когато противно на предварителните прогнози бе отнесена с 6:2, 6:2.

 

Любопитна подробност е, че и в трите си мача до този момент Шарапова трябваше да играе по три сета - съответно срещу Шафаржова, Иванович и Кербер, докато Ли На стигна до финала далеч по-категорично, като не даде дори сет на Лучич-Барони, Квитова и Матек-Сандс.

 

Днешният финален двубой започна с дълъг сервис на гейм на китайката, който в крайна сметка бе загубен. Маша набързо затвърди на 0, а при 3:1 в своя полза направи и втори пробив за 4:1. В този момент Ли На успя да осъществи единствения си пробив в мача, а в следващия гейм след големи мъки и три отразени точки за пробив, намали за 3:4. До края на сета обаче Шарапова нямаше нови проблеми и поведе с 1:0 след 6:4.

 

Втората част вървеше повече от равностойно до 3:3, като за първите шест гейм имаше само една точка за пробив - пред Шарапова в петия гейм, но китайката се справи. Рускинята все пак пречупи Ли На и стигна до ключов пробив, който пречупи психиката на китайката, която в края на мача допусна още един пробив за крайното 6:3.

 

Благодарение на успеха Мария Шарапова добави втори автомобил "Porsche" в колекцията си. Това определено се превръща любимата  автомобилна компания на рускинята, която в навечерието на турнира подписа договор за спонсоство с немските спортни коли, които ще рекламира в следващите 3 години.

 

Следващият турнир, на който се очаква да видим в игра Шарапова е Mutua Madrid Open, който започва на 4-и май в спортния комплекс "Каха Магика" в испанската столица.

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини