Приказката за Карено-Буста продължава в Португалия



04-05-2013 13:15 | Николай Драганов

21-годишната нова сензация на испанския тенис Пабло Карено-Буста продължава да изживява своята приказка, след като успя да се класира на своя първи полуфинал в ATP. 

 

Това се случи на турнира Portugal Open в Ойераш, където младият испанец се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над поставеният под №4 в схемата Фабио Фонини.

 

Това бе 53 победа за Карено-Буста през 2013-та година, който има една четири загуби за този период. Испанецът бе в серия от 39 поредни победи, преди Кевин Андерсън да го спря на турнира в Казабланка. И макар голяма част от тези мачове да са на по-ниско ниво, представянето му определено е впечатляващо.

 

В Ойераш Карено-Буста се справи в първи кръг с поставеният под №5 Жулиен Бенето, а след това надигра и друг млад талант - Давид Гофен. 

 

Негов съперник на полуфиналите ще бъда №2 в схемата Станислас Вавринка, който се наложи над играещият с "уайлд кард" представител на домакините Гастао Елиас с 6:4, 6:4.

 

В горната част на схемата уверено към финал крачи Давид Ферер, който се справи с 6:4, 7:6(2) над Виктор Ханеску. Следващият съперник на Ферер ще бъде Андреас Сепи, който надигра Томи Робредо с 6:4, 6:3.

 

Така на полуфиналите ще видим първите трима поставени в схемата, плюс младият Пабло Карено-Буста, който в момента се намира под №288 в световната ранглиста, а най-високата му позиция е №133.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини