Президентът на Реал поздрави Надал



08-06-2013 01:05

Президентът на футболния гранд Реал Мадрид Флорентино Перес поздрави лично по телефона Рафаел Надал за победата му над лидера в световната ранглиста Новак Джокович и класирането му за 8-и финал на "Ролан Гарос".
 
"Рафа е най-добрият испански спортист на всички времена, изключително сме горди с него, поздравих го за страхотния мач," каза Перес пред испанската тв Антена 3.

"Той е голям фен на Реал, винаги ни поздравява след мачове. Двамата с Фернандо Алонсо са почетни членове („сосиос”) на клуба," допълни той.

27-годишният тенисист от остров Майорка продължава да пише история – с победата на полуфиналите той изравнява рекорда на легендарния аржентинец Гийермо Вияс от 58 победи (в 73 мача) на червените кортове в Париж, където единствен (Рафа) има само 1 загуба досега - от Робин Сьодерлинг.

Надал е едноличен лидер за най-много изиграни полуфинали и финали – по 8.
 
Той се бори 4:37 часа в петсетовия трилър с Джокович, а на финала в неделя излиза срещу приятеля си и съотборник в тима за Купа „Дейвис” Давид Ферер.  
 
"Ден почивка е достатъчен на Рафа за възстановяване дори след 5-сетов мач и е много трудно да бъде победен, особено на клей и в Париж. Добре съм физически и заедно със семейството ми сме много щастливи за първия ми финал в големия Шлем," – заяви Ферер пред испанската ТВ1.

Между мачове и тренировки Надал все пак намери време за разходка с приятелката си Мария Франсиска „Сиска” из романтичния Париж.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg от Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини