Ноле: Тепърва ще печеля титли от Шлема, едва на 26 съм



10-09-2013 17:05 | Станко Димов

Новак Джокович не е загубил надежда, че ще успее да завърши годината като №1 в света. Тази цел изглежда доста трудно постижима предвид факта, че в момента Рафаел Надал води с цели 3000 точки в годишната класация, след като по-рано през сезона спечели 5 „Мастърс 1000” трофея и 2 от Големия шлем.

„Аз все още съм №1, но той (Надал) има повече шансове да завърши сезона като №1. Все още има доста турнири, ще видим какво ще се случи. Сега просто ще се опитам да се подготвя за Китай”, коментира сърбинът. Следващият турнир, на който ще видим Ноле в игра е China Open в Пекин, който започва на 30-и септември. След това сърбинът ще участва и на „Мастърс 1000” в Шанхай. И в двата турнира Ноле е действащ шампион и ще трябва да брани трофеите си. 

Въпреки поражението, Джокович сподели, че финалът на US Open срещу Рафаел Надал му е дал много ценен опит. „Страхотно е, че мога да играя срещу Рафаел Надал на един от най-големите кортове в света, в спор за една от най-важните титли в света. Разбира се, че е разочароващо да загубиш. Може би във важните моменти той игра по-добре и затова заслужаваше повече да спечели. Поздравявам го и продължавам напред”.

„След всяка една загуба трябва да си научиш урока. Да продължиш напред, да продължиш да се бориш и да се развиваш”, категоричен е Джокович.

„Аз съм на 26 години. Мисля, че най-доброто в моята кариера тепърва предстои. Така го чувствам. Обичам този спорт, играя с огромно желание и страст и докато това е така, аз няма да се откажа”.

 През 2013-а година Джокович игра на 3 финала в турнири от Големия шлем, но спечели само един – Australian Open, където на финала надигра Анди Мъри.

„Като цяло мисля, че се представих много успешно в турнирите от Големия шлем през този сезон. Това е нещо, към което съм се стремял през цялата си кариера – да бъда в оптимална форма за големите турнири. Разбира се, че щеше да бъде по-добре, ако бях спечелил още една титла от Шлема, но нещата са такива каквито са”, анализира Джокович.

След успеха в Мелбърн, Джокович игра финал и на Уимбълдън, където отстъпи пред Анди Мъри. В Ню Йорк сърбинът загуби двубоя за трофея от Рафаел Надал, а на „Ролан Гарос” отпадна на полуфинал, пак след загуба от испанеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини