МакЕнроу: В началото на годината се тревожех за Рафа, но сега...



10-09-2013 17:38 | Станко Димов

Рафаел Надал играе най-добрия тенис в кариерата си, убеден е легендарният американски тенисист Джон МакЕнроу. В понеделник вечер Рафа спечели своята 13-а титла от Големия шлем, след като победи Новак Джокович с 3:1 сета във финалния двубой на US Open.

„За мен той е по-добър от всякога”, коментира МакЕнроу, който в кариерата си има 7 титли от Шлема.

„Движението му по корта е невероятно. Страхотно е да се види и колко много той иска да спечели, никога не съм виждал толкова голямо желание в друг играч”, сподели МакЕнроу.

Испанецът се завърна на корта през февруари, след като пропусна близо 7 месеца заради травма в коляното. От февруари насам обаче Надал има 10 титли, в това число „Ролан Гарос” и US Open, както и серия от 22 поредни победи на твърди кортове.

„Невероятно е, защото Рафа гледаше турнира по телевизията миналата година. Тревожихме се за неговата кариера, защото след това той отказа и Australian Open.  След като се завърна се чудехме дали отново ще може да играе на познатото ниво. Той спечели „Ролан Гарос”, но това беше нещо нормално. След това отпадна в първи кръг на Уимбълдън и аз отново започнах да се тревожа за него. Мислех, че колената го измъчват отново, но той дойде в Северна Америка и спечели двата поредни „Мастърс”-а”, каза МакЕнроу.

Благодарение на триумфа в Ню Йорк, Надал се доближи само на една титла от Пийт Сампрас и на 4 от Роджър Федерер, който оглавява класацията за най-много трофеи от турнирите от Шлема – 17.

„Мисля, че ако той се опази от контузии, с лекота може да спечели още 4 или 5 титли от Шлема, няма спор в това. Нека се надяваме, че той ще остане здрав, защото това ще бъде добре за нашия спорт като цяло. А и другите ще трябва да вдигнат нивото си покрай него”, коментира МакЕнроу. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини