Пиронкова с тежка загуба в Катовице



09-04-2014 10:22 | Станко Димов

Цветана Пиронкова загуби битката с Шахар Пеер във втори кръг на WTA International турнира в Катовице. Ракета номер 1 на Израел надви българката с 6:2, 6:1 и достигна до четвъртфиналите в надпреварата.

Първият сет от битката бе сравнително равностоен до 2:2. Тогава Пеер реализира пробив за 3:2 и впоследствие успя да реализира серия от 7 поредни гейма в своя полза, с което на практика реши изхода от битката.

В следващата фаза Пеер ще срещне на четвъртфиналите италианка – Камила Джорджи или Роберта Винчи.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Пиронкова сервира:

1:0 - Пиронкова започна да сервира доста неубедително и се стигна до ситуация 15:40. След това Пеер пропусна първата точка за пробив с непредизвикана грешка. Цвети спаси втората с прекрасен форхенд по правата! Българката нямаше проблеми да затвори след това в своя полза и открива резултата.

1:1 - Пиронкова се възползва от два по-слаби втори сервиси на Пеер и се стигна до ситуация 30:30. Българката обаче допусна две леки грешки от бекхенд след това и резултатът бе изравнен.

1:2
- Пореден оспорван гейм. При ситуация 30:30 Пеер отново направи лека грешка и не успя да стигне до възможност за пробив. Това обаче се случи след второто равенство при 40:40. Тогава Пиронкова направи елементарна грешка на мрежата. Цвети спаси възможността пред Пеер след добър сервис. Тя обаче продължи с непредизвиканите грешки и така допусна първи пробив в мача.

2:2 - Грешка на Пеер и хубав минаващ удар на Пиронкова в четвъртия гейм дадоха отново аванс на Цветана от 30:0. Малко по-късно след чудесно разиграване Пиронкова реализира и блестящ бекхенд по правата за 40:15. Пиронкова допусна непредизвикана при първата възможност да пробие, а при втората прати форхенда си в мрежата при много слаб втори сервис. При третия си шанс първата ракета на България не сгреши и изравнява резултата.

2:3 - Цветана пак започна по-добре и бързо поведе с 30:0. Последваха три поредни грешки от нейна страна, две от които от форхенд страната й без да е затруднена. Пеер убедително реализира тази точка за пробив с печеливш форхенд на линията и пак повежда в резултата.

2:4 - Битката на корта е оспорвана във всяко разиграване. Пиронкова се възползва от чудесните си ретури и дръпна с 30:15. В този момент тя направи три изключително елементарни грешки - две от тях от ретур и Пеер обърна резултата, затвърждавайки пробива.

2:5 - Пиронкова допуска пробив на нула след поредица елементарни грешки.

2:6 - Пиронкова отрази сетбол при сервис на Пеер, а след това дори стигна до възможност да върне един от пробивите. Тя обаче по елементарен начин я пропусна като от ретур сгреши слаб втори сервис. Пеер в крайна сметка взима откриващия сет с 6:2.

ВТОРИ СЕТ, Пиронкова сервира:

0:1 - Пеер продължи да играе много стабилно, почти без непредизвикани грешки и взе аванс от 30:0 при сервис на Цвети. Българката направи добра поредица от сервиси и успя да обърне до 40:30. Тя не реализира геймбола, а малко по-късно сбърка лесен бекхенд и това значеше възможност за пробив за съперничката, която го реализира с печеливш форхенд.

0:2 - Нов оспорван гейм. Стигна се до равенства за 30:30 и 40:40. След поредното дълго разиграване Пиронкова спечели точка с воле на мрежата и това значеше точка за пробив, но тя бе опропастена с елементарна грешка от форхенд на българката. Пеер затвърждава пробива.

0:3
- Пиронкова напълно загуби ритъма в играта си. Тя допуска нов пробив. Пеер поведе с 40:0, пропусна първите две възможности, но при третата се възползва и печели седмия си последователен гейм.

1:3 - Пеер допусна неочакван спад в представянето си и след няколко грешки се озова в ситуация 0:40 на свой сервис. Тя убедително спаси първите две, но при третата Пиронкова я наказа с хубав бекхенд и връща един от пробивите.

1:4 - И пак пробив! Пиронкова сервира крайно неубедително и губи подаването си. Пеер е само на два гейма от място на четвъртфинал.

1:5 - Пеер печели подаването си и се доближава на само още един гейм от крайната победа.

1:6 - Пиронкова реализира два добри сервиса и поведе 30:0. Последва нов необясним спад в играта й. Две елементарни грешки за 30:30, а след това Пеер достигна и до мачбол, печелейки дълго разиграване. Ракета номер 1 на Израел го реализира с хубаво излизане на мрежата и печелившо воле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини