Серина ще търси титла №61 срещу Кербер в Станфорд



03-08-2014 11:11 | Николай Драганов

Световната №1 Серина Уилямс се класира на финал на турнира в Станфорд след успех със 7:5, 6:0 над Андреа Петкович. За американката това бе 12-та поредна победа в тази надпревара, която бе спечелена от нея при последните и две участия през 2011 и 2012 година.

 

В опит да спечели своята 61-ва титла от календара на WTA Серина ще се изправи срещу Ангелик Кербер, която успя да надиграе представителката на домакините Варвара Лепченко в драматичен двубой след 4:6, 7:6(4), 6:2, като водеше с 5:2 във втория сет, а малко по-късно пропиля и мачбол.

 

Утрешният финал ще бъде под №78 за Серина Уилямс, която играе първи турнир след провала на "Уимбълдън". До този момент Уилямс и Кербер са се срещали 5 пъти, като американката води с 4:1 победи. Единственият успех на Кербер датира от 2012 година в Синсинати, като е любопитно, че всичките мачове помежду им са били на твърди кортове.

 

"Наистина съм развълнувана. С Андреа имахме дълги мачове вчера и просто се надявах да бъда свежа за днешния двубой и да мога да дам най-доброто от себе си. Тялото ми е в отлично състояние и съм много щастлива, че отново съм на финал в Станфорд. Чувах феновете през цялото време, чувах скандиранията на моето име - това наистина показва тяхната любов и аз го оценявам. Обичам да играя тук", заяви след победата Серина Уилямс.

 

"Нямам идея как го направих", коментира от своя страна Кербер след невероятния обрат срещу Лепченко. "Просто се опитах да се боря до последната точка и вярвам в себе си. Опитвах се да променя играта си в средата мача, но нямам идея как успях да спечеля", добави германката. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини