Светлана Кузнецова прекъсна 4-годишна суша



04-08-2014 08:23 | Николай Драганов

Бившата №1 в света и двукратна шампионка от Големия шлем Светлана Кузнецова спечели първата си титла от календара на WTA от четири години насам след успех над Куруми Нара (Япония) с 6:3, 4:6, 6:4 на финала на турнира Citi Open във Вашингтон.

 

Шампионката от US Open 2004 и Roland Garros 2009 за последно бе стигала до крайния успех през 2010 година в Сан Диего. За 29-годишната Кузнецова финалът във Вашингтон бе и едва трети от тогава насам. 

 

22-годишната Куруми Нара взе участие във своя втори финал в WTA, след като по-рано през този сезон спечели първа титла в Рио Де Жанейро. Мачът във Вашингтон бе първи между двете състезателки в историята.

 

"Чувствам, че беше прекалено отдавна", заяви Кузнецова по отношение на дългата суша откъм титли. "Когато си печелила турнир от Големия шлем е трудно да преглътнеш, че не можеш да спечелиш титла, но просто се опитваш да даваш най-доброто от себе си всеки път. Винаги е специален момент да спечелиш титла от WTA и съм щастлива, че го направих отново тук", добави рускинята.

 

Трофея от Citi Open е общо 14-ти в кариерата на Светлана Кузнецова, която има и 20 изгубени финала, включително два от Големия шлем. Само след няколко седмици Кузнецова ще участва на US Open десет години след своя триумф в Ню Йорк през 2004 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини