Феноменалната Стосър продължава победния марш



03-06-2010 17:49 | Николай Драгиев

Саманта Стосър е втората финалистка на Откритото първенство на Франция. Австралийката надви с 6:1, 6:2 Йелена Янкович в полуфиналите и повече от заслужено ще спори за титлата в събота с Франческа Скиавоне. По този начин Стосър стана и първата представителка на Зеления континент, която ще играе финал на надпревара в Шлема от 30 години насам.

 

Двубоят с Янкович продължи точно 1 час и въобще не изглеждаше като равностойна битка между световните номер 4 и 7. Стосър се оказа с класа над сръбкинята. Първият сет завърши за 20-ина минути, в които Йелена взе само 1 гейм. Втората част започна с пробив и преднина от 2:0 за Янкович. Тук някъде Саманта отново вдигна нивото и спечели останалите геймове до края на мача - 6:2. 

 

Досега само 1 тенисистка е успявала да победи в турнир от Шлема последователно Жюстин Енен и Серина Уилямс. Това бе американката Линдзи Девънпорт.

 

"Да, това е невероятно постижение. Не мога да повярвам, че ми се случва. Исках да се представя по-добре от миналата година, когато играх полуфинал. Със Скиавоне ще бъде тежък мач. Двете ще играем за първи път в такава фаза, така че ще му се насладим напълно. Ако продължа с тази форма, имам добър шанс за успех," сподели щастливата Сам.

 

Стосър има 4 победи в 5 мача със Скиавоне. Така в съботния финал световната номер 7 ще бъде абсолютна фаворитка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини