Давиденко отнесе Федерер като на "Play Station"



08-01-2010 17:58 | Станко Димов

Безгрешният Николай Давиденко отново постави на колене Роджър Федерер. Стори го на полуфиналите на турнира "Qatar Open" в Доха с 6:4, 6:4 при това само за час и 20 минути игра. Двубоят бе истинско шоу за публиката, която видя най-доброто от сезона при мъжете.


Той бе изгледан и от финалиста Рафа Надал, който аплодираше своите опоненти на корта в компанията на Юнес Ел-Айнауи. Спокойно след този мач може да си припомним думите на Хуан Мартин дел Потро, който заяви, че Давиденко сякаш играе като на "Play Station" и затова не е могъл да му се противопостави. За статистиката - руснакът записа и втората си победа над Роджър от 14 мача.

В първия сет Давиденко изнесе рецитал на Федерер. Той вкара 100% първи сервис или иначе казано нереалните 27 поредни безпогрешни начални удари. Така той въобще не даде шанс на швейцареца да си помисли, че има шанс за нещо повече, камо ли точка за пробив. В никакъв случай световният номер 1 не бе слаб, дори напротив - показа отлична игра, но това не бе достатъчно срещу извънземното поведение на шестия в ранглистата руснак.

Втората част започна вихрено за ФедЕкспрес, който бе много близо до така нужния му пробив. Давиденко обаче показа страхотни нерви и майсторство и спаси и двете такива точки. Нещо повече, при 1:1 гейма Давиденко безкомпромисно проби подаването на Роджър и откри пътя си към финала. И не само, че го откри, а мина по него по шампионски. Победителят от заключителния "Мастърс" в Лондон с лекота удържа своите геймове и затвори мача с 6:4.


Утре от 17 часа е финалната среща в Доха. В нея Давиденко ще играе с Рафа Надал. През ноември в Лондон руснакът унижи своя противник, но сега Надал изглежда по-добър от всякога. Двамата имат по четири победи един срещу друг, което е още една предпоставка да очакваме нов велик мач.

Роджър Федерер Швейцария     4 4
 
Николай Давиденко Русия   Победител  6 6

Статистика на двубоя




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини