Петкович триумфира на софийска земя (СНИМКИ)



02-11-2014 20:18 | Станко Димов

Андреа Петкович спечели третото издание на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. На финала германката осъществи обрат с 2:1 сета над Флавия Пенета, в отделните части 1:6, 6:4, 6:3 след малко повече от два часа игра. Двубоят бе изгледан от повече от 6 000 зрители в „Арена Армеец”.

Благодарение на успеха Петкович спечели своята 3-а титла за сезона, а от понеделник ще се изкачи до 14-ото място в ранглистата, на което ще завърши сезона. 

Финалът започна с изключително продължителен първи гейм, в който Пенета пропусна 4 точки за пробив. При петата открила се възможност италианката се възползва и откри сметката си в двубоя. Драматичният първи гейм и успехът в него вдъхновиха Пенета, която в следващите минути доминираше.

32-годишната тенисистка влезе в серия и поведе с 4:0, след което Петкович успя да се разпише – 4:1. Това обаче бе всичко за германката в този сет – 6:1 за Пенета след 36 минути игра.

Още в първия гейм на втората част Петкович успя да пробие подаването на Пенета, което се оказа напълно достатъчно в последствие да спечели сета. Двете предложиха изключително оспорвани геймове, но в ключовите моменти сервисът не изневери на германката и тя затвори сета – 6:4.

Решителната част започна добре за 32-годишната Пенета, която успя с ранен пробив да поведе с 2:0 гейма. Петкович обаче не се предаде и светкавично навакса изоставането си, връщайки пробива за 2:2. Третият пробив в сета дойде в така важния 7-и гейм и бе материализиран след печеливш удар от ретур на Петкович – 4:3 за германката. До края на срещата Пенета не успя да се противопостави на Петкович и германката триуфмира.

Това беше третото и последно издание на Турнира на шампионките в София. От следващия сезон надпреварата, която ще бъде в променен формат, се мести в Китай. Шампионки в София през трите издания станаха Надя Петрова (2012) Симона Халеп (2013) и Андреа Петкович (2014).

Сезонът за Андреа Петкович обаче далеч не е приключил. Още от утре тя ще се присъедини към съотборничките си в отбора на Германия, на които им предстои участие на финал на „Фед Къп” срещу Чехия.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини