Дора Рангелова: Очакваме Беларус с нетърпение



04-02-2015 17:06 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

България започна с изразителна победа участието си в Група „С” от Първа група на зона Европа/Африка за „Фед Къп”. В първия ден от надпреварата, която се провежда в зала „Сима” в Будапеща, нашите момчета се наложиха с 3:0 победи над Португалия. Ето какво каза след успеха капитанът на нашия тим Дора Рангелова:

Започнахме отлично с две победи на сингъл. Любопитно е обаче, че Елица Костова имаше безпроблемен мач, докато Цвети трябваше да се бори до последно. Очаквахте ли такъв старт в турнира?
Тенисът затова е интересен спорт – не знаеш какво ще се случи. В интерес на истината очаквах победа (на Елица), не мога да кажа лесна, защото лесни мачове няма, но Елица явно е подем и добрата й игра от миналата седмица продължи и сега. Радвам се, че тя даде много добър старт. За втория мач (на Пиронкова) мисля, че португалката игра малко повече от очакваното, дори за нея самата. Не съм я виждала така да играе, но се радвам, че Цвети успя да измъкне втория сет. Тя е боец и опитът й си каза думата.

Ели Костова се присъедини по-късно на лагера (игра финал на турнир във Франция, $25 000), но изглежда отлично във физическо отношение. Сякаш изобщо не е уморена...
Да, честно казано имах леки притеснения как ще се чувства след една тежка седмица. Знаете, че в тениса трябва да се поддържа висока спортна форма седмица след седмица. Играеш на един турнир, после отиваш на друг, а в такава обстановка доста трудно се поддържа форма. Радвам се, че тя успя да го направи. Днеска показа добра игра и постигна убедителна победа.

В края на мача Де Брито имаше претенции, дори отказа да поздрави Пиронкова. Какво мислите за протестите на португалката?
Това са нормални неща. Както имаше в една посока, така и в другата. При 3:3 и гейм бол за Цвети нашата топка беше добра, но я отсъдиха аут. В последствие Де Брито взе въпросния гейм. Но като цяло мисля, че това са нормални неща.

Утре предстои Беларус...
Ние ги очакваме (смее се). В тениса нищо не се знае. Ние сме настроени за победа, ще се борим до край и ще видим какво ще се случи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини