Великолепна Цвети проби за първи път в трети кръг в Париж



28-05-2015 18:00 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова се класира за първи път за трети кръг на "Ролан Гарос" при десетото си участие в турнира от Големия шлем.

Пред мощна българска агитка тя победи чехкинята Дениса Алертова с 6:3, 7:6(2) за един час и 42 минути игра.

Цвети започна много мотивирано и демонстрира отличен сервис и почти безгрешни удари. Това явно смути снажната чехкиня. В четвъртия гейм пловдивчанката на два пъти стигна до точки за пробив, но Алертова успя да се измъкне. Нищо не можеше да й помогне обаче в шестия гейм. Пиронкова постигна брейк на нула за 4:2. При следващото подаване на съперничката първата ни ракета стигна со сетбол, но не успя да го реализира. Но при 5:3, при свое подаване българката беше безмилостна: четири поредни точки и спечелване на първата част след 34 минути игра.

Алертова стигна до първата си точка за пробив в следващата част и я реализира след топка в аут на Цвети. Пловдивчанката тутакси го върна, но последва нов брейк за чехкинята, която после и затвърди, за да поведе с 4:1. Пиронкова не се притесни особено и върна и този пробив за 3:4. В деветия гейм българката стигна до точка за пробив, която се явяваше и скрит мачбол, но Алертова се спаси с неочаквана къса топка. При 4:5 Цветана сервираше за оставане в частта и се справи, а после отново изпусна брейк бол. Стигна се до тайбрек.

В него тя направи два мини пробива за 4:1 точки, а размяната па полетата дойде при 5:1. При 6:1 Пиронкова вече имаше пет мачбола. При втория чехкинята прати топката в аут и Цвети триумфално вдигна ръце.

Българката завърши с 18 печеливши удари (3 аса) и 26 непредизвикани грешки (една двойна). Алертова направи 17 уинъра и 37 грешки (3 двойни). Цветана спечели 6 от 7 точки на мрежата, вкара 60 процента първи сервис и спечели 76 процента от точките при успешното му разиграване.

Пиронкова си осигури 130 точки за световната ранглиста, където е №49 сега, както и 85 000 евро от наградния фонд на "Ролан Гарос". В трети кръг в събота тя очаква победителката от двубоя между Слоан Стивънс (Съединени щати) и Хедър Уотсън (Великобритания).


ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини