Тенисът с база за шампиони



30-07-2010 14:41 | Николай Драгиев

Федерацията по тенис е на път да се сдобие със свой Национален тенис център на кортовете "Академик" в Борисовата градина. Процедурата по отдаването на базата вече е задействана. В комплекса ще се готвят бъдещите таланти и национални състезатели.

 

Идеята беше подкрепена пред най-високо правителствено равнище по време на визитите на най-влиятелните хора в световния спорт като президента на Международната федерация по тенис Франческо Ричи Бити и вицепрезидента Жак Дюпре. Освен това федерацията има редица спонсори и програма за дългосрочно развитие на тениса и се надява в този център да може да организира турнири под егидата на WTA и ATP.

 

Като председател на "Академика 2000" Радослав Каратанчев сподели, че никога не е бил против създаването на подобно съоръжение. Той си постави отличен за работата си от половин година на поста. За три месеца в дружеството има рекордни постъпления. От неустойки са спестени 1 млн. лева.

 

"Никога в историята на "Академика" не е имало такава отчетност. Навсякъде сме поставили касови бонове и камери", заяви той.

 

В същото време бащата на Сесил поиска да хвърчат глави във федерацията по тенис. Радослав Каратанчев настоя ръководството на централата да си подаде оставката за нанесена публична обида, клевета и преднамерена атака срещу семейството му.

 

Бившият гребец и настоящ председател на "Академика 2000" директно обвини пресаташето на федерацията Евгени Атанасов за поместените в публичното пространство снимки от личния сайт на дъщеря си.

 

"Как така централата не може да контролира служителите си. За мен това е с тяхно знание и кампания срещу мен. Искам публично извинение и оставки.

 

Той подчерта, че няма никакви претенции за ръководни постове. Готов е и да събира подписка по клубовете, за да се свика форум, на който да се иска вот на недоверие на централата.

 

"Баба ми щеше да получи инфаркт. Обидена съм от определенията за мен", каза Сесил.

 

Мария Димитрова, "Стандарт"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини