Надал повежда Испания в братоубийствена война



07-09-2010 12:13 | Станко Димов

Испания е единствената страна в света, която има гарантиран участник на полуфиналите на US Open 2010. Рафаел Надал, Фернандо Вердаско, Давид Ферер и Фелисиано Лопес са четиримата състезатели, които ще влязат в братоубийствената битка за място сред най-добрите 4 на "Флашинг Медоус".


Разбира се абсолютен фаворит за позицията изглежда световният номер 1 Надал, който върви уверено към първи финал в Ню Йорк. Именно US Open е единственият турнир от Шлема, който все още отбягва от иначе богатата витрина на испанеца.


Централната арена "Артър Аш" ще бъде запазена за сблъсъка между Надал и Лопес. На "Луис Армстронг" пък ще бъде дуелът между Вердаско и Ферер.


"Един испанец със сигурност ще играе на полуфинал. Това е позитивната новина за нас", коментира Рафа Надал. "Особено когато говорим за тези кортове, които са най-трудната настилка за нас, това е много приятна новина за испанския тенис", каза още "Матадора".

 

ПРОГРАМАТА ЗА ДНЕС!


Надеждите на домакините за титла от Ню Йорк са свързани с Винъс Уилямс и Сам Куери, които последни ще защитават честта на Америка. И двамата обаче ги чакат тежки двубои - Куери ще спори с екзекутора на Анди Мъри - Станислас Вавринка.


Винъс пък ще играе срещу шампионката от "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне. Интересен съперник ще има и шампионката от миналата година - Ким Клайстерс. Белгийката ще спори за място на полуфинал със Саманта Стосър.


"Сам е много различен играч от този, който бе преди няколко години", сподели Ким. От своя страна австралийката каза: "Клайстерс има 14 часа повече от мен за възстановяване. Тя игра първа на корта, аз последна. Това са едно от тези неща, които на пръв поглед не са важни, но на корта са от огромно значения", каза Стосър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини