Вожняцки стъпи на върха с титла



11-10-2010 16:43 | Николай Драгиев

Бъдещата номер 1 в женския тенис Каролина Вожняцки спечели своята 59-ата победа през сезон 2010 и по този начин си осигури шеста титла за годината. Датчанката победи с 6:3, 3:6, 6:3 Вера Звонарьова във финала на China Open.

 

Това е най-престижната турнирна победа за Вожняцки в нейната кариера, тъй като е постигната в категорията "Premier Mandatory", която е последното стъпало преди тези от "Големия Шлем".

 

Вожняцки губеше с 1:3 в първия сет, но след разговор с баща й Пьотр вдигна неимоверно нивото си. Тя започна да играе нетипично за нея много атакуващо и взе пет поредни гейма за 6:3.

 

Тъкмо обратното се случи във втория сет, когато Звонарьова бе тази, която бе по-решителна на корта и съумя да изравни, възползвайки се от ранен пробив.

 

В решителния трети сет Вожняцки поведе с 3:0 и нито за момент не показа колебание. Тя измъкна няколко много тежки гейма при свой сервис и в типичния си стил приключи двубоя с 6:3.

 

"С оглед това, че в Пекин станах номер 1 тук винаги ще бъде специално място за мен. Искам да благодаря на баща ми, който ми помага наистина много, тъй като е най-големият ми фен," сподели щастливата шампионка.

 

Така на практика 20-годишната Каро, която е и 20-ата световна номер 1 в историята (след 1975 г.), ще задържи тази си позиция поне до Australian Open 2011 през януари.

 

"Сезонът бе чудесен за мен. Имах тежка операция в края на миналата година и изобщо не знаех в какво състояние ще бъда през 2010 г. Радвам се, че въобще мога да играя любимата си игра," коментира загубилата Вера Звонарьова.

 

КАРИЕРАТА НА ВОЖНЯЦКИ В СНИМКИ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини