Вожняцки и Клайстерс ще спорят за титлата в Доха



30-10-2010 21:21 | Станко Димов

Световната номер 1 Каролина Вожняцки ще спори с шампионката ит US Open Ким Клайстерс на заключителния за сезона турнир от WTA в Доха. В полуфиналния сблъсък Вожняцки пречупи със 7-5, 6-0 подгласничката си в ранглистата Вера Звонарьова (Русия).

 

Интрига в двубоя имаше в първия сет, който се разви по повече от любопитен начин. Още в първия гейм Вожняцки трябваше да показва нерви, след като съперничката й имаше 5 шанса за пробив. Геймът продължи повече от 10 минути, а в крайна сметка датчанката опази подаването си.

 

И както често се случва в подобни ситуации в следващите няколко минути Звонарьова почти не спечели разиграване, допусна пробив и набързо изостана с 0-3 гейма.

 

Рускинята обаче не се отказа и в течение на мача върна пробива, след което изравни резултата - 4:4 гейма. В крайна сметка след нови оспорвани разигравания и решителен пробив, Вожняцки взе първия сет след 7-5. През втората част интрига нямаше. Вера Звонарьова изглеждаше тотално пречупена и набързо сдаде мача.

 

"Получи се странен мач, но съм щастлива, че се класирах за финал. Не знам дали някога преди бях играла толкова дълъг гейм, при това първи в мача. Тя имаше своите шансове, но аз издържах", коментира Вожняцки.

 

"Вера е силен съперник. Тя има разнообразна игра - в единия момент е на дъното на корта, след секунди е на мрежата...просто е много силна.

 

Не мога да опиша колко съм щастлива. Предстои ми финал в Доха, това е страхотно. Срещу Ким в никакъв случай няма да е лесно. Тя се чувства страхотно на тази настилка, а освен това има и много опит. Надявам се да се възстановя за мача и да покажа най-доброто от себе си", сподели още датското миньонче.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини