Франция гледа към 10-та титла, 17 000 дерат гърла за Сърбия



30-11-2010 15:36 | Станко Димов

Един от най-опитните играчи в състава на Франция - Микаел Лодра сподели, че е готов за двубоите на сингъл и двойки срещу Сърбия във финала на Купа "Дейвис" идния уикенд. Специалистът на двойки сподели, че победата му над Новак Джокович на "Мастърс" турнира в Париж в началото на месеца му вдъхва допълнителна увереност, но въпреки това двубоите за купа "Дейвис са коренно различни".

 

Капитанът на "петлите" Ги Форже има време до четвъртък да определи кои ще играят за Франция. Както е известно Жо-Вилфред Цонга е аут заради травма в коляното, а в момента в състава са Микаел Лодра, Жил Симон, Ришар Гаске и Гаел Монфис.


"Аз съм готов да изляза на корта и да дам всичко от себе си. Последната дума обаче е на Форже", сподели намиращият се в отлична форма Лодра.

 

"Никой от състезателите ми не трябва да остава изненадан, ако в петък му кажа, че ще играе. Цонга ще ни липсва, но ние се класирахме за финал без него, затова трябва да се справим и сега", коментира Ги Форже.

 

От своя страна Сърбия е на прага на първа титла от Купа "Дейвис" (Франция има 9). Домакините ще бъдат водени от световния номер 3 Новак Джокович, който спечели всичките си 5 мача на сингъл, които изигра за Сърбия в двубоите със САЩ, Хърватия и Чехия.

 

"Разбира се, че е по-лесно да играеш пред собствена публика, която да бъде зад теб във всеки един момент от мача. Аз обаче съм спокоен, защото нашите играчи са също толкова класни, колкото и сръбските. Всички знаем какво може Джокович, освен това познаваме добре и играта на Троицки и Типсаревич", увери още капитанът на "петлите".

 

Капитанът на Сърбия Богдан Обрадович все още не е назовал кой ще е вторият му играч след Джокович - Троицки или Типсаревич.


"В петък ще играя с някой от тях двамата (Троицки или Типсаревич). Все още не знам кой ще е, но това не е от голямо значение. И двамата са добри и със сигурност няма да ми бъде лесно", каза от своя страна първата ракета на Франция Гаел Монфис.


Сърбите полудяха: Изкупиха билетите за Купа "Дейвис" за 4 часа


ОЩЕ ЗА ФИНАЛА:

 

Отборите на Сърбия и Франция се изправят за първи път във финален двубой. По пътя към последния сблъсък домакините от Сърбия победиха последователно Чехия (3:2), Хърватия (4:1) и САЩ (3:2). Финалистът от US Open Новак Джокович ще поведе "белите орли" в първия им финал. Този сезон Ноле няма загуба на сингъл в двубоите за родината си.

 

Като домакин Сърбия има правото да избере и настилката, на която да се проведе финалът. Сърбите се спряха на зала "Белградска арена", където все още нямат загуба, а настилката е твърда, което не дава предимство на някой от претендентите.

 

Франция се радва на далеч по-лек път до финала. Момчетата на Ги Форже надвиха последователно Германия (4:1), Испания (5:0) и Аржентина (5:0). Лидер в тима на "петлите" е Гаел Монфис, като се очаква ключова роля да има и Микаел Лодра.


Финалът е първи за Франция за последните 9 години. Последната титла за "петлите" е от 2001-ва година след драматичен успех с 3:2 над Австралия в Мелбърн.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини