Мъри: Знам, че се уреждат мачове, не са ми предлагали пари



20-01-2016 11:50 | Tennis24.bg

Анди Мъри заговори с конкретни турнири по най-горещата тема в тениса в последните дни. Както е известно в навечерието на Australian Open ВВС и BuzzFeed News изнесоха информация, че в тениса се уреждат масово мачове, но шефовете на играта не правят нищо за да спрат порочната практика.


Британската първа ракета отговори на разкритията по следния начин: „Не бих искал да навлизам в детайли, но знам какво се случи в един мач на турнира в Сопот. Знаех за някои игри там. Вчера прочетох, че имало група за залагане и мнаипулиране на мачове в Сицилия, за която не знаех. Не знаех, че има толкова много уредени мачове. Не съм и предполагал. Знаех, че има такива, но чак толкова…“.

Мъри обаче категорично отрече някога някой да му е предлагал пари, за да играе симулативно. „Не, никога през кариерата ми не са поитвали. Още от много млад знаех за тази опасност. Мисля, че ако дойдат хора и ти предложат такива пари на тази възраст... Понякога хората допускат грешки. Мисля, че е важно младите играчи да бъдат по-добре обучавани и да са нащрек за подобни рискове. Да знаят как едно такова решение може да повлияе на цялата им кариера, на целия спорт“.


Канадската звезда Милош Раонич пък настоя за наказания на тези, за които е доказано, че са взимали пари. „Ако историята се окаже вярна, надявам се да има изхвърлени от тениса. Разбирам, че засега няма да бъдат оповестени имена. Тенисът е великолепна игра. Има толкова хубави неща в него. И е малко…грозно да четеш за такива неща и да вижда, че фокусът от първия турнир от Големия шлем се отклонява заради това. Защото все пак Australian Open е едно от най-големите събития за нас“, каза Раонич.


Преди това Танаси Кокинакис и Новак Джокович признаха, че са им били предлагани пари, за да загубят мач. Роджър Федерер пък поиска да бъдат назовани имената на уличените.
Голямото притеснение за тениса ВВС и BuzzFeed News предизвикаха с разкритието, че шампион от US Open и победител на двойки на Уимбълдън са сред 16-те тенисисти, които са докладвани неколкократно за загубени мачове при направени много подозрителни залагания срещу тях. Половината от тези 16 състезатели играят на Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини