Серина Уилямс: Дъждът не ме притеснява



01-06-2016 23:41 | Tennis24.bg

Световната номер едно Серина Уилямс продължава защитата на титлата си от "Ролан Гарос" без загубен сет. Американката победи с 6:1, 6:1 №18 в схемата Елина Свитолина от Украйна.

Ето какво каза Серина след мача:

Как се подготвяте през последните дни за такива условия?

С.У.: Да видим. Вчера тренирах малко на закрито, подремнах, после мачът беше отложен. Не помня какво правих предния ден. Сигурно нещо подобно.

Нямам проблеми с дъжда. Не ме притеснява.

Не е ли по-трудно на студ, на мокър корт, без много публика?

С.У. За мен е важно да се вдигна за всеки мач. От първия до последния кръг. Като стъпя на корта виждам само едно – топката и възможност да покажа най-доброто от себе си.

В добра форма ли се чувстваш?

С. У.: Да, добре съм. Този мач беше добър за мен. Тя е наистина добра тенисистка, върна доста топки. Беше добър мач.

Какво е мнението ти за условията за игра на тези кортове? Някои играчи се оплакаха…И как мислиш ще ти се отрази да играеш четири поредни дни до евентуалния финал?

С. У.: Нека първо стигна до там. Вчера не бях на корта, така, че не играх. Само на закрито. Не знам какви са били условията. Очевидно валеше, беше студено, но не стъпих на корта. Може би е било наистина неприятно и трудно. Имах късмет, че мачът ми беше днес. Колкото до четирите мача – знаете на други турнири играем по четири пет мача поред, в Рим играх четири? Пет. Не знам. В Маями и Индиън Уелс играем всеки ден. Свиква се. ОК съм с това, мисля, че и другите са така.

А ако трябва да играеш два мача в един ден?

С. У.: Случвало ми се е веднъж. В Чарлстън играх в един, а след това в 7. Беше лудо. Не, не мисля, че ще стигнем до там. Това е турнир от Големия шлем, ще намерят друго решение.

В следващия мач ще се изправиш срещу Путинцева. Тя тренираше с Патрик, преди той да започне да се занимава с теб. Какво знаеш за нея?

С. У.: Играла съм два пъти с нея, последно – на Индиън Уелс. Тя е труден съперник. Наистина е жадна за успехи, дава 200% от себе си във всеки мач. Борец е. Била съм и аз така. Давам всичко от себе за всяка точка. И аз съм боец. Просто и двете ще се опитаме да спечелим този мач и да продължим.

В САЩ тече дебат за една конкретна политическа фигура. Подходящ ли е за президент Доналд Тръмп?

С. У.: Срещала съм го няколко пъти, тъй като живея в Палм Бийч, а там всички се познават. Не се занимавам с политика. Не гласувам. Това противоречи на религията ми.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини