Прогрес за Цвети, рекорди за три българки - ранглиста



11-07-2016 08:59 | Любомир Тодоров

Цветана Пиронкова изкачи четири позиции в публикуваната днес световна ранглиста на WTA, а Елица Костова, Изабелла Шиникова и Виктория Томова записаха рекорди в класацията.

Цвети стигна до №67 в света. Тази седмица пловдивчанката не участва в турнири, защото подготвя важно събитие в личния си живот.

Елица Костова прелетя 47 позиции до 136-ата, което е върхово в кариерата на 26-годишната българка. От понеделник Костова отново е втора ракета на страната. Елица е в серия от 7 победи, благодарение на които спечели титлата в Будапеща в събота, а днес ще играе финал в квалификациите на турнира в Букурещ.

Изабелла Шиникова скочи от 173-о на 156-о място. Тя също участва в Букурещ и в понеделник ще спори с китайска тенисистка за влизане в основната схема на WTA турнира.

Виктория Томова дебютира в Топ 200 като от №240 стигна до 185-ата позиция. Софиянката също има двубой в Румъния днес и при успех ще играе за първи път в схема на състезание на Женската тенис асоциация.

Петата по ранкинг българка Сесил Каратанчева, която започва в основната схема в Букурещ, е 206-а в класацията.

На върха в ранглистата шампионката от Уимбълдън Серина Уилямс запазва първото си място и е с актив 8330 точки. Финалистката от Лондон Ангелик Кербер се върна на второто място и има вече 6500 точки. Трета е Гарбине Мугуруса с 5482 точки.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини