Федерер е първият финалист в Мелбърн



26-01-2017 13:39 | Станко Димов

Роджър Федерер е първият финалист на Откритото първенство на Австралия. В страхотен двубой, изпълнен с обрати, носителят на 17 титли от Големия шлем победи сънародника си Стан Вавринка с 3:2 сета, в отделните части 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3.

Съперникът на Федерер във финала ще бъде определен в събота от втория полуфинален двубой между Григор Димитров и Рафаел Надал.

„Не съм мечтал да съм на финал, дори в най-смелите си мечти. Това е прекрасен момент за мен”, каза в интервюто на корта щастливият Федерер. „Няма значение кой ще бъде мой съперник на финала. Григор и Рафа са страхотни и знам, че ще трябва да дам най-доброто от себе си”, каза още швейцарецът.  

Федерер започна силно срещата днес и първи нанесе удар, който се оказа решаващ за изхода на сета – пробив за 7:5. През втората част той продължи да сервира на изключително ниво и отново майсторски издебна момента за брейк, който в последствие му донесе и сета – 6:3.

През третата част Вавринка напусна корта за кратко, а след като се завърна заигра блестящо. Шампионът от 2014 стана агресивен, а от другата страна на мрежата Федерер загуби ритъм и грешките започнаха да валят. След 6:1, 6:4 за Вавринка сетове 3 и 4 мачът навлезе в пълния си формат. Първи шанс за пробив във финалния сет имаше Вавринка. Той не се възползва и след това плати висока цена.  

„Знаех, че мачът не е приключил в началото на третия сет. Започнах да се движа лошо, а той се отпусна и ударите му започнаха да влизат. Това доведе до обрата. Когато се получи такова нещо е необходимо известно време да се съвземеш. Бях малко напрегнат, не беше лесно. Той играеше на максимален риск, това го прави много опасен”, коментира Федерер относно дупката, в която изпадна за известно време.

В неделя Федерер ще играе на финал в Мелбърн за 6-и път. За последно той спори за трофея през 2010-а, когато на финала победи Анди Мъри.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОИТЕ В МЕЛБЪРН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини