Кириос спря Джокович в Акапулко



03-03-2017 08:08 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на АТР 500 турнира на хард в Акапулко Новак Джокович напусна надпреварата на четвъртфинал.

Австралиецът Ник Кириос победи втория в Мексико в ранглистата сърбин със 7:6(9), 7:5 след час и 45 минути игра. В първия сет имаше една точка за пробив, която Ноле не успя да реализира в шестия гейм. В логичния тайбрек шестият поставен Кириос поведе 6:4 точки, но съперникът му отрази сетболите. После Джокович имаше на два пъти точка за спечелване на частта, но в крайна сметка 21-годишният тенисист от Канбера триумфира при четвъртата си възможност.

Вторият сет също вървеше без пробиви до 12-ия гейм. Тогава бившият номер едно се разколеба, Кириос поведе с 40:0 при подаването на съперника и реализира още първия мачбол с форхенд уинър. Ник завърши с впечатляващите 25 аса.

Следващият съперник на австралиеца е Сам Куери. Американецът победи №4 Доминик Тийм от Австрия с 6:1, 7:5.

Вторият поставен Рафаел Надал записа 13-а поредна победа на турнира в Акапулко, като не е губил дори и сет трите си участия.

Двукратният шампион от времето, когато състезанието беше на клей, отстрани играещия също с лява ръка квалификант от Япония Йошихито Нишиока слес 7:6(2), 6:3, за да се класира на полуфинал.

В първия сет нямаше пробиви, а в последвалия тайбрек Рафа поведе с 5:0 точки и лесно го затвори. Във втората част 21-годишният Нишиока направи пробив и стигна до 2:0, но испанецът взе следващите 4 гейма с впечатляващи волета (12 точки от 12 излизания на мрежата) и по-късно спечели двубоя.

На полуфинала Надал очаква №3 в схемата Марин Чилич, срещу когото води с 3-1 успеха. Снажният хърватин се класира без игра, след като съперникът му Стийв Джонсън от САЩ се отказа, заради изкълчен глезен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини