Ана Иванович подкрепи Ноле за решението му



29-07-2017 13:36 | Николай Драганов

Бившата №1 при жените и шампионка от "Ролан Гарос" Ана Иванович, която сложи край на кариерата си през 2016 година, коментира решението на своя сънародник и добър приятел Новак Джокович да пропусна останалата част от сезона. 


Сръбкинята, която в момента живее в Чикаго със своя съпруг - бившият футболист на Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер, имаше много проблеми с контузии през годините и познава добре състоянието, в което в момента се намира Ноле.


"Виждам до голяма степен себе си в това, което се случи с Ноле. Почувствах много празнота, след като спечели "Ролан Гарос" и станах №1 на 20 години. Беше много трудно за мен да намеря сили и мотивация в следващите месеци", обясни Иванович. 


Кариерата на Джокович по сходен начин тръгна надолу след спечелването на титлата в Париж през миналата година - единственият трофей от Големия шлем, който сърбинът нямаше във витрината си. 


"Трудно ми е да говоря за Ноле, защото го познавам много добре от доста години. Мисля, че след като спечели единственият липсващ му голям трофей, той се почувства психически празен. Борбата му за тази титлата му носеше амбиция, работи много за нейното спечелване. Последвалият спад се дължи на липсата на енергия", коментира Иванович.


Тя обясни още, че подкрепя решението му, обявено преди дни. "Имало е моменти в моята кариера, когато трябваше да направя същото като Ноле, да спра за известно време, вместо да усложнявам ситуацията. Вижте какво се случи с Федерер след дългата почивка", подчерта Ана. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини