Любичич отнесе Багдатис, Цонга извади късмет с Бердих



11-02-2011 16:29 | Николай Драгиев

Ветеранът Иван Любичич за пореден показа, че по-младите играчи винаги има какво да научат от него. Хърватинът надви намиращия се в прекрасна форма Маркос Багдатис след 6:4, 6:7, 7:6 и се класира за полуфиналите на "Мастърс 500" в Ротердам. Багдатис спаси мачбол в тайбрека на втория сет и сякаш имаше сили за пълен обрат, но Любичич бе играчът, който имаше последната дума в срещата.

Любичич взе аванс в мача след 6:4 в първия сет. Втората част премина без нито един пробив до тайбрек. В него Любичич имаше сервиса при 6:5 точки, но с невероятен ретур и после форхенд-уинър, Багдатис спаси мачбола и в крайна сметка изравни сетовете.

В третата част Любичич проби за 4:3, но Багдатис веднага направи рибрейк. Стигна се до нов тайбрек. В него Багдатис спаси нови два мачбола, но при третия, тактиката сервис-воле на Любичич даде резултат и той е вторият полуфиналист в турнира.

Първият е Жо-Вилфред Цонга. Французинът се класира без игра, след като тежък вирус повали чеха Томаш Бердих и той не излезе на корта.

Любичич от своя страна води с 2:1 победи срещу Цонга в срещите помежду им. Последната бе преди почти година в Дубай, където хърватинът се наложи със 7:5, 6:3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини