Откритото първенство на Франция остава в Париж!



13-02-2011 14:11 | Николай Драгиев

Откритото първенство на Франция по тенис ще продължи да се провежда на комплекса "Ролан Гарос" в Париж. Това решиха делегатите на конференция на френската тенис федерация. Те отхвърлиха трите възможни варианта за преместването на надпреварата извън френската столица.

Делегатите са отхвърлили вариантите турнирът да се провежда в Гонес, в близост до Версай или Дисниленд. Над 66,5% от 195-те делегати са определили историческият турнир да запази локацията си.

В крайна сметка е решено да бъде модернизиран сегашният комплекс в сърцето на Париж. Така общата площ на сегашните кортове ще се увеличи от 8,5 хектара до 13,5.

Решено е да бъдат вложени близо 300 милиона евро в обновяването на "Ролан Гарос". Това изглежда доста по-разумният вариант. Предлаганите проекти за преместването на ново място са били със стартова цена от 400 млн. евро до 700.

Очаква се на централния корт "Филип Шатрие" да бъде построен покрив. Освен това в негова близост ще бъде изграден още един корт с 8000 места.

В момента "Ролан Гарос" е най-малкият комплекс сред турнирите от "Големия шлем". Той не е драматично променян от създаването си преди 86 години. Неговите 8,5 хектара площ изглеждат смешни на фона на 18,5 хектара, колкото заема All-England Club на Уимбълдън.

"Мелбърн парк" на Australian Open и "Флашинг Медоус" в Ню Йорк също предлагат доста по-сериозни като капацитет възможности и това поставя французите в догонваща позиция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини