Амели Моресмо: Решението за "Ролан Гарос" е политическо



13-02-2011 21:42 | Николай Драгиев

Като "политическо" определи Амели Моресмо решението Откритото първенство на Франция да остане в Париж. Според нея верният избор е бил да се предприеме преместване извън пределите на столицата, за да може турнирът да стане истински конкурентен на останалите най-големи.

"Казах си мнението още преди - трябва да се смени дестинацията на "Ролан Гарос". Има много политика зад това решение. Не знам подробности защо се стигна дотук. За да бъдем амбициозни обаче, имахме нужда от повече пространство и сега ще ни бъде трудно да се справим с организацията," коментира Моресмо.

Шефът на френската тенис федерация Жан Гашасен остана доволен от развитието на случая. "Преди две седмици ми се струваше, че изборът ще падне на Версай, но след това кметството в Париж направи наистина отлични предложения. Проектът е уникален и показва, че може да се справим и без гигантски мащаби и строежи."

В крайна сметка при гласуването на асамблеята на френската тенис федерация, комплексът "Ролан Гарос" е спечелил със 70% от гласовете срещу 30% за проекта в близост до Дисниленд.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини