Маша за Сафина: Добре, че послуша майка си



15-03-2011 13:44 | Станко Димов

Четвъртият кръг на Индиън Уелс ще предложи страхотен сблъсък в схемата при жените. Една срещу друга ще се изправят единствените две рускини в историята, които са оглавявали ранглистата на WTA - Мария Шарапова и Динара Сафина.


До момента двете са изиграли общо 6 мача, като "резултатът е равен" - 3:3. Шарапова обаче е спечелила единствените два мача на твърда настилка, което и дава леко предимство преди новия двубой.


"Мария, подобно на мен, се връща на корта след контузия. Разликата е, че тя е малко по-напред в ранглистата от мен, само с някъде около 100 места", пошегува се Сафина пред журналисти.

 

"Както и да е. Шарапова е страхотен професионалист и истински боец на корта. Аз ще дам най-доброто от себе си на корта, ще победи този, който се справи по-добре", философски заключи Сафина, която е с точно 90 места зад 18-ата в света Шарапова.


Маша също не спести мили думи за сънародничката си, която бе пред отказване от тениса след загубата с 0:6, 0:6 от Ким Клайстерс в началото на годината.


"Невъзможно е постоянно да играеш на високо ниво. В един момент ще дойдат травмите, както и спадът във формата. Това няма как да не ти се отрази", коментира Шарапова.


"За радост Сафина има страхотни хора около себе си, които винаги я подкрепят и й дават утеха в тежките моменти. Наистина се радвам, че е послушала съвета на майка си да не спира с тениса. За мен това е много важно.

 

Моите родители винаги са били около мен. Точно те са ме карали да бъда това, което съм и са ме подкрепяли когато имам нужда. Никак не е лесно да се върнеш на върха", каза още Шарапова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини