Федерер се позабавлява с Харисън (видео)



17-03-2011 08:21 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на турнира в Индиън Уелс. Швейцарецът изигра добър двубой и заслужено надви 18-годишния американски талант Райън Харисън със 7:6(4), 6:3. От сега е ясно, че със сигурност ще има швейцарец на полуфинал. Това е така, тъй като Федерер ще спори със Станислас Вавринка в следващата фаза. Двамата могат да достигнат тази фаза и в турнира на двойки.

 

Федерер бе с класа над своя опонент, но не бе достатъчно концентриран в определени моменти и това даде повече шансове на младока. Иначе Федерер спечели жребия и избра да посреща. Той си направи чудесно сметката, тъй като Харисън направи две поредни двойни грешки и бе пробит на нула.

 

При 5:4 обаче Федерер не успя да затвори първия сет и бе пробит. Същото се случи и при 6:5 и така бившият номер 1 се наложи да играе тайбрек. В него Харисън нямаше аргументи.

 

Разликата в класите си пролича особено видно във втората част, когато Федерер не допусна никаква изненада и бързо завърши двубоя с 6:3 след общо 85 минути на корта. Интересното е, че Федерер никога не е губил от играч, роден през 90-те години все още.

 

В другия осминафинал от тази част на схемата Станислас Вавринка обърна Томаш Бердих след 3:6, 6:4, 6:4. През цялата среща Бердих опитваше да вземе предимство, натискайки бекхенда на Вавринка, който обаче работеше великолепно.

 

Това ще бъде деветият мач между Федерер и Вавринка. Бившият номер 1 води със 7:1, а последната им среща бе на Australian Open, където успехът с 3:0 сета бе за Федерер. Двубоят ще бъде в петък, а в програмата за четвъртък е мачът на двойки, в който Федерер и Вавринка ще опитат да се класират за полуфинал, където ги чакат Марк Лопес и Рафаел Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини